Вещите, които трябва да съхраняваме на хладно

15:00, 19 авг 18 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Високите температури през лятото за враг не само на по-лабилните сред нас, но и на качеството на редица продукти. Но не, няма да говорим отново за храни и напитки, нито за козметика.

Има и много други продукти и вещи, които е добре винаги да съхраняваме на хладно и далеч от слънчева светлина. Ето кои са.

Кожени чанти и дрехи

Естествената кожа никак не обича топлина и слънце. Ако искаме обувките, чантите и якетата, за които със сигурност не сме дали малко пари, да запазят перфектния си вид възможно найдълго, трябва да ги съхраняваме в гардероб или килер. Освен от високи температури, трябва да пазим кожените изделия и от влага.

Почистващи продукти

Вероятно не са разхвърляни из целия дом, но е наистина важно къде ги съхраняваме. Тук правилото е същото - сухо, тъмно и хладно място.

Белината и амонякът, които се съдържат в много от тях, отделят вредни за здравето ни газове, когато са изложени на слънце и високи температури, пише Reader's Digest.

Винилови плочи

Ако сме имали, вероятно отдавна сме се разделили с тях. Но ако сме от феновете на ретро класиката, добре е да знаем как да се грижим за плочите. Те много лесно се разтопяват и деформират, затова ги складираме на хладно и сухо място.

Стари снимки

Още един спомен от доброто, старо време. И още нещо, за което трябва да намерим място в килера. В противен случай, снимките ще променят цветовете си и няма да можем да ги използваме като доказателство пред внуците колко красиви сме били на младини.

Перли

И те, както и всичко изброени досега, изискват съхранение на хладно, тъмно и сухо място. И не то просто в кутия за бижута, а и самата тя да е при подобни условия. Перлите са много чувствителни и податливи на всевъзможни фактори. Затова тях слагаме последни, когато се приготвяме за излизане, а след това ги махаме веднага щом се приберем.

Перлите не обичат температурни разлики и влага, защото могат да изсъхнат и да се напукат. А ние не искаме това, нали?!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама