Как да релаксираме в офиса?

17:30, 17 авг 18 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петък е, лято е и ако по лошо стечение на обстоятелствата ни се налага да сме на работа, вероятно не сме в особено добро настроение. И в този случай е напълно разбираемо. 

Разбираемо е и когато шефът ни ядоса или имаме и куп други грижи, но крайните срокове ни притискат. Във всички тези моменти, когато ни иде просто да си тръгнем и да забием глава във възглавницата, е добре да знаем следните трикове, с които поне малко да разпуснем напрежението.

Медитация

Е да, ако работим в колцентър или просто сме обградени от десетки колеги, може и да ни изгледат странно. Затова, ако бюрото ни не предлага нужното усамотение, трябва да си намерим някое по-подходящо място, отново в рамките на офиса.

Да се изключим за всичко наоколо и да се концентрираме само върху дишането определено не е лесна задача. Но, ако успеем да се справим с нея, само пет минути ще са ни достатъчни, за да се почувстваме значително по-добре.

И една малка подсказка - за да ни е по-лесно в началото, можем да си свалим някое приложение за медитация, което да ни напътства.

Цитруси

Ароматът на свежите плодове е способен да ни вдигне настроението и енергията моментално. Той релаксира тялото и редуцира хормона на стреса.

Ако не им е сезонът на портокалите или просто не обичаме да ги хапваме, можем да се запасим с шишенце етерично масло, което да използваме в напрегнати ситуации.

Студена вода

За пиенето й е ясно. Но, когато се напрегнем и ядосаме, телесната температура се повишава. Затова и е добре да се охладим, особено в някои области - китките и зад ушите. Там минават основни артерии и когато ги разхладим с вода, свежестта ще стигне и до останалите части на тялото.

Масаж

Да, някои компании осигуряват подобна глезотия на служителите си, но, ако не сме сред късметлиите, ще трябва да се оправяме сами.

Първо разтриваме всеки пръст поотделно, а след това с палеца на едната ръка масажираме дланта на другата, пише Daily Mail.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама