66% от британците не вярват на банките

16:10, 17 авг 18 / Свят 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проучването на YouGov показва, че 66 процента от британците не смятат, че банките работят в името на най-добрия интерес на обществото. То потвърждава вече установеното мнение, че банките трябва да продължават да работят упорито, за да си върнат доверието на обществото, въпреки че през последните години бяха извършени много реформи и бяха изплатени много компенсации на гражданите.

Преди няколко дни британската Royal Bank of Scotland бе задължена да плати рекордна глоба от 4,9 милиарда долара по иск на американските власти за неправомерните действия на банката, заблудили инвеститорите за гаранциите за пласирането на ценни книжа и тяхното емитиране.

След 2008 година банките по света платиха голяма цена както за репутацията си, така и в чисто паричен аспект – 252 милиарда паунда под формата на глоби. И въпреки това, както отбелязва Саймън Юъл от организацията Postive Money, „поведението на банките продължава да е безотговорно, а на всичко отгоре банкерите продължават да си раздават големи бонуси, докато стандартът на живот задушава всички останали“, пише БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама