Продължава процесът за убийството на заварения брат на Ким Чен Ун

18:15, 16 авг 18 / Свят 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Процесът срещу двете жени, обвинени в убийството на заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун миналата година в Малайзия, ще продължи, предаде Франс прес, като се позова на малайзийския съд.

Съдът в Шах Алам, близо до столицата Куала Лумпур, сметна, че представените доказателства срещу индонезийката Сити Айсия и виетнамката Тхи Хуонг са достатъчно, за да подкрепят обвинението в предумишлено убийство, каза председателят на съда Азми Арифин.

На предишното съдебно заседание през юни съдията каза, че на 16 август ще огласи решението си, което може да е или оправдателно, или за продължаване на делото, което би дало възможност на подсъдимите да се защитят срещу предявените им обвинения, предаде БТА.

Изпадналият в немилост Ким Чен Нам почина на 13 февруари 2017 г. на международното летище в Куала Лумпур, малко след като двете жени намазаха лицето му с вещество, оказало се нервнопаралитичния агент Ве Екс (VX) - силно отровна версия на зарина, смятан за оръжие за масово унищожение.

От началото на делото двете обвиняеми отричат да са имали намерение да убият Ким Чен Нам. Те твърдят, че са били наети да участват в предаване от рода на "скрита камера", което в крайна сметка се оказало заговор, организиран от севернокорейски агенти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама