Кобрата дължи 150 000 долара неустойка на ''Зауерланд''

18:50, 16 авг 18 / Спорт 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кубрат Пулев вече няма нищо общо с промоутърската агенция "Зауерланд". Двете страни са се разделили, след като българският боксьор в тежка категория е платил неустойка в размер на 150 000 долара.

Това разкри Пулев пред вестник "168 часа", цитиран от bTV.

Контрактът между двете страни бе до края на 2018 година, но именно по-ранното прекратяване е причина за платената неустойка.

"Всичко се случи преди 10 дни. Заради предсрочното прекратяване на договора им платихме 150 хил. долара. Ще си останем в отношения и ще работим съвместно, но просто нещата не вървят. Гоним различни интереси и имаме различна идеология. Смятам, че всеки трябва да преследва целите си по собствен начин и това да е добре за всички страни. И за да мога да го сторя, си платих. Всички сме временно на този свят, баща ми ни е учил да сме честни, почтени и да помагаме", коментира Кобрата.

Отношенията между двете страни бяха обтегнати след отказа на Пулев да излезе на ринга срещу Антъни Джошуа в края на 2017 г. Тогава българинът трябваше да се бори за титлите в тежка категория, но получи сериозна контузия и срещата не се състоя.

Следващото предизвикателство пред българина е мач с Хюи Фюри. Победителят от сблъсъка ще се превърне в основен претендент за нов мач с Джошуа да титлите в тежка категория. Срещата ще се състои на 27 октомври в "Арена Армеец".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама