В Пекин започна световната конференция по роботика

09:10, 16 авг 18 / Свят 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Пекин започна световната конференция по роботика. Тя минава под мотото "Интелектуален импулс за новата ера на откровеност и обща изгода", съобщи ТАСС, цитирана от БНР.

На симпозиумa ще бъдат обсъдени теми като безопасност на съвместния труд на хора и роботи, приложение на роботиката в медицината, промишлеността, обществената безопасност, образованието. Най-зрелищна и популярна сред посетителите обаче е изложбата, както и състезанията по роботика.

Изложбата потапя посетителите в паралелно измерение между недалечното бъдеще и научната фантастика. Още с влизането те чуват музика, изпълнявана от промишлени роботи. Срещу оркестъра танцува ансамбъл от десетина хуманоиди. Не по-малко зрелищни са експонатите от промишлената роботика, но най-интересни за посетителите са роботите от сферата на обслужването.

Любимец на публиката е роботът-барман, който освен че приема поръчки, може да приготвя сложни коктейли. На всяка крачка в изложбата има роботи-доброволци, които дават консултации и напътствия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама