ФБР арестува международно издирван член на Ислямска държава

07:50, 16 авг 18 / Свят 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международно издирван член на Ислямска държава, обвинен в убийството на иракски полицай, е заловен в Сакраменто, Калифорния. Отрядът за борба с тероризма на ФБР го арестува след издадена иракска заповед за арест и искане за екстрадиция.

45-годишният Омар Амийн е международно издирван, заради убийството на полицейски служител в Ирак през 2014 г.

Амийн се е подвизавал в град Рава, Ирак като част от въоръжените групи на Ислямска държава, и след като организацията придоби контрола над града на 21 юни 2014 г., се е отправил към дома на полицая. Заедно със свои съмишленици той е застрелял служителя на реда.

Твърди се, че Амийн е изпразнил целия пълнител в жертвата, докато е била на земята.

Смята се, че заподозреният е член не само на Ислямска държава, но и на терористичната групировка "Ал Кайда" в Ирак. Той е изпълнявал различни задачи за групите, включително и за създаването на самоделни взривни устройства.

След предполагаемия инцидент Амийн се премества в Сакраменто, Калифорния и умело прикрива връзките си с терористичните организации, като в САЩ той дори е потърсил статут на бежанец и е подал документи за зелена карта.

Иракската заповед за арест срещу него е издадена на 16 май тази година, а днес се очаква той да се яви пред съда в Сакраменто, съобщава БНР.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама