"Екип": Зидан сменя Моуриньо на "Олд Трафорд"

20:00, 15 авг 18 / Спорт 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият наставник на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан има желание да смени португалеца Жозе Моуриньо на мениджърския пост в "Манчестър Юнайтед", съобщи френското издание "Екип".

46-годишният Зидан е без отбор, след като през юни обяви, че напуска "Реал" след спечеления трети пореден трофей в Шампионската лига. Първоначално специалистите във Франция очакваха Зидан да смени бившия си съотборник Дидие Дешан начело на националния тим на "петлите", но след спечелената световна титла в Русия Дешан изглежда непоклатим на поста си.

Това е накарало Зидан да погледне към Висшата лига на Англия и по-специално към "Юнайтед", твърди "Екип" в днешния си брой. В лагера на "червените дяволи" не липсва напрежение по оста между Моуриньо и изпълнителния директор Ед Уудуърд заради липсата на трансфери това лято, а освен това портигалският мениджър е критикуван и заради дефанзивната тактика, която налага.

Под ръководството на Зидан за три години "Реал" спечели три пъти трофея в Шампионската лига, веднъж стана шампион на Испания и два пъти триумфира на световното клубно първенство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама