Откриха четирима младежи, изгубили се в Родопите

14:40, 15 авг 18 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

8 полицаи, двама пожарникари, един родител и няколко групи доброволци издирваха цяла нощ четирима младежи, които се изгубили в родопското село Петково. 15-годишно момче от селото, заедно с 20-годишно момиче и още две момчета на 16 и 18 години изчезнали вечерта, пише ''24 часа''.

Сигналът, че няма следи от тях е предаден снощи, 14 август, към 22.30 часа в оперативната дежурна част при РУ- Смолян. Според него четиримата се загубили в горски масив в землището на с. Петково, общ. Смолян.

Незабавно след получаване на сигнала са сформирани няколко групи за издирване с участието на шестима служители от РУ-Смолян, двама служители от УП-Баните, двама служители от РСПБЗНБаните, бащата на едното момче и няколко жители на селото. Групите са поели в различни посоки, за да осигурят необходимия обхват на търсенето.

Днес в 07.30 ч. в местността“Катранците“, землище на селото, четиримата младежи са намерени от бащата на единия от тях. И четиримата са намерени в добро здравословно състояние. Преспали са в овчарник.

Причината да ги издирваме толкова дълго е, че няма обхват на телефоните. Те имаха телефон, но заради обхват са се лутали, а ние не можехме да ги локализираме, казаха от селото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама