Звезден рожденик: Бен Афлек

09:20, 15 авг 18 / Любопитно 25 619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актьорът Бен Афлек и навършва 46 години!

Бенджамин Джиза „Бен“ Афлек  е американски актьор, кинорежисьор, киносценарист и продуцент, носител на „Сатурн“, „Сателит“, по две награди „БАФТА“, „Златен глобус“ и „Оскар“, номиниран е за четири награди „Еми“. Известни филми с негово участие са „Бъфи, убийцата на вампири“, „Добрият Уил Хънтинг“, „Влюбеният Шекспир“, „Армагедон“, „Пърл Харбър“, „Дявол на доброто“, „Градът“, „Арго“ и други.

Бен Афлек е роден на 15 август 1972 г. в Бъркли, Калифорния, но израства в Кеймбридж, Масачузетс, в семейството на Тим и Крис Афлек. Баща му е социален работник, а майка му е учителка, има по-млад брат на име Кейси. Живее в Санта Моника, Калифорния.

През 2002 г. е обявено, че той е сгоден за актрисата и певицата Дженифър Лопес, но те се разделят през 2004 г. По време на снимките на филма „Дявол на доброто“ среща бъдещата си съпруга Дженифър Гарнър, за която се жени на 29 юни 2005. На 1 декември им се ражда момиченце Вайълет Ан Афлек. Двойката междувременно дели времето си между Санта Моника, Калифорния и Кембридж, Масачузетс. През януари 2008 им се ражда втора дъщеря.

Идентифицира се катo „умерен демократ“. Дългогодишен активист е за узаконяването на гей браковете.

Афлек е страстен покерджия. На 20 юни 2004 г. печели Калифорнийското щатско първенство по покер.

Играе още от ранна детска възраст. Става известен със сценария, който той и Мат Деймън пишат за филма „Добрият Уил Хънтинг“ (1997). Този филм им донася „Оскар“ за „най-добър сценарий“. Продуцент е на филма „Откраднато лято“ (2002) г.

Афлек е играл във всички филми на режисьора Кевин Смит, освен в един – „Clerks“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама