"Ман Юнайтед" опитва да задържи вратаря си

18:50, 14 авг 18 / Спорт 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Манчестър Юнайтед" възнамерява да стартира преговори с вратаря на отбора Давид де Хеа за продължаване на контракта му, съобщи БНР, като цитира Би Би Си. Действащото споразумение на 27-годишния испанец с "червените дяволи" изтича през лятото на 2019 г. 

"Юнайтед" може автоматично да активира опция за удължението му с един сезон, но ръководството иска да сключи нов дългосрочен договор със стража. Испанският вестник "Марка" това лято съобщи, че Де Хеа може да стане най-високоплатеният играч на този пост в света. 

Според изданието Де Хеа ще заработва по 21 млн. евро годишно след подписването на новия контракт за пет години. С "Манчестър Юнайтед" Де Хеа стана шампион на Англия, носител на Купата, три пъти Суперкупата на страната и победител в Лига Европа. В момента най-високоплатен вратар в света е Мануел Нойер с годишно възнаграждение 15 млн. евро на сезон. 

В последните сезони на Острова постоянно се говореше за трансфер на Де Хеа в "Реал", а през 2015 г. той наистина бе близо до преминаване в "кралския клуб", което се провали в последните минути на летния трансферен прозорец. "Реал" обаче вече си осигури услугите на Тибо Куртоа и се очаква да няма проблеми за преподписването на Де Хеа с Юнайтед. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама