Отпаднаха и четиримата ни младежи на турнира по тенис на маса в Панагюрище

15:50, 14 авг 18 / Спорт 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четиримата български участници в турнира по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище при младежите до 21 години отпаднаха днес, съобщи БНР.

Европейската шампионка на двойки Мария Йовкова спечели първия гейм срещу Наталия Байор от Полша, но в крайна сметка отстъпи с 1-3 (3, -7, -8, -6) в равностойния двубой.

„Започнах добре мача, но съперничката ми, която не е случайна тенисистка, напипа слабите ми места и се възползва от тях. Ключов момент беше при 8:8 точки в третия гейм, когато не успях да направя нещата, както трябва, за да го спечеля. В последната част спасих четири поредни мачбола на полякинята, но бях допуснала тя да поведе с много и за повече нямах шанс. Турнирът е на много високо ниво и като участници, и като организация. Надявам се да се представя добре при жените, където смятам че имам добри шансове на двойки заедно със Сибел Алтънкая“, коментира 19-годишната Йовкова.

Калина Христова изигра отличен мач срещу втората поставена Мию Нагасаки от Япония, но в крайна сметка загуби с 0-3 (-8, -10, -7).

Ивет Илиева отстъпи на Мария Тайлакова от Русия също с 0-3 гейма (0, -4, -3).

При младежите националът Стефан Тодоров откри програмата на четвъртото издание на турнира в зала „Арена Асарел“. В първите два гейма 18-годишният пловдивчанин не успя да се отърси от напрежението, но в третия беше близо до успеха. В крайна сметка Тодоров отпадна след 0-3 (-4, -5, -9) срещу датския левичар Андерс Линд.

„Подкрепата на публиката ми помогна да заиграя добре в края срещу този неудобен за мен съперник. В третия гейм започнах да разгадавам сервисите му и така изравних играта. Може би ми липсваше малко късмет в последните две точки в мача. Турнирът в Панагюрище е на изключително ниво, бих го нарекъл малко световно. Амбициран съм да се представя по-добре при мъжете“, заяви Стефан Тодоров.

Програмата продължава с двубоите от предварителните групи при мъжете и жените, където също има българско представяне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама