Рухна виадукт на магистрала в Генуа, има жертви (СНИМКИ, ВИДЕО)

14:15, 14 авг 18 / Свят 25 1273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Част от виадукт се срути близо до северния италиански град Генуа. Има информация за десет загинали. Вероятно броят на жертвите ще расте, съобщава БНР. 

Известен като моста "Моранди", кръстен на прочутия италиански инженер Рикардо Моранди, виадуктът е част от магистралата, която свързва града с Вентимилия и Франция, и обикновено трафикът по него е интензивен.

Паднали са и двете платна на моста, като се предполага, че до тежкия инцидент се е стигнало заради конструктивен проблем. Не е издържал централният пилон на съоръжението. Не е ясна причината за срутването, случило се по време на силна буря, но не е издържал централният пилон, висок 90 метра. По сведение на местни жители, цитирани от TG24COM, мостът е бил ударен от мълния.

В резултат на инцидента са повредени газови тръби и има изтичане на газ. Засегнат е централният офис на фирма за разделно събиране на отпадъци и са смачкани нейни камиони. Полицията уточни, че инцидентът е станал в условия на проливен дъжд. 

Министърът на транспорта Данило Тонинели определи случилото се като „огромна трагедия”.

Към пожарникари и спасители са се присъединили екипи със сонари за търсене на хора и спасителни кучета. Целият автомобилен трафик в района е блокиран, както и железопътното движение, свързано с главния град на област Гурия.

Мостът е дълъг около километър и двеста метра и се издига над кварталите "Синтия Вдарен" и "Корниляно" и част от индустриалната зона на Генуа. Строен е през 60-те години на миналия век и през годините е подобряван многократно.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама