Давид Силва приключи с Испания

12:50, 14 авг 18 / Спорт 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полузащитникът на "Манчестър Сити" Давид Силва стана третият пореден играч от златното испанско поколение, който се оттегля от националния отбор. В неделя Жерар Пике обяви, че повече няма да играе за Ла Фурия, а веднага след световното първенство в Русия това направи и плеймейкърът Андрес Иниеста.

Давид Силва дебютира за представителния тим на Испания преди 12 години под ръководството на покойния Луис Арагонес. Той изигра 125 мача с националната фланелка, в които отбеляза 35 гола и спечели три големи отличия - европейските първенства през 2008 и 2012 г. и световната титла през 2010 г.

Силва обяви оттеглянето си от националния отбор чрез съобщение в социалните мрежи. Той заяви, че е много горд с постигнатото и добави, че това е едно от най-трудните решения в кариерата му.

"Живях и мечтах с отбор, който завинаги ще бъде запомнен. Не ми е лесно след всичко, което преживях, да напиша тези редове. Прекарах много дни и седмици в обмисляне на това решение. Националният отбор ми даде всичко и ми помогна да израсна като играч и като личност", каза още Силва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама