Как Луната ни помага да слабеем

16:10, 14 авг 18 / Любопитно 25 616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лунната диета е пряко свързана с фазите на Луната и влиянието им върху организъма ни. Затова трябва да съобразим храненето си с тях. По време на пълнолуние организмът е най-възприемчив към диети. В този период всички клетки се пречистват от токсините. 

Диетата при пълнолуние се основава на употребата на течности. Тя започва в навечерието на пълнолунието и продължава 24 часа. Може да се пие вода, пресни сокове, които имат диуретични свойства. Най-добре е да се пие сок от прясно изцедени плодове и зеленчуци. Загубата на теглото е от 250 грама до 1 килограм, пише "Дарик".

Диетата при новолуние отвежда от организма водата, токсините и стимулира процесите на липолиза - разлагането на мазнини, складирани в клетките.

Диетата започва в 18 часа в деня преди новолуние и продължава 36 часа. Менюто включва супи и зеленчуков бульон по 4-5 пъти на ден. Супата да може да бъде приготвена от моркови, картофи, чушки, боб и други. Резултатът е прочистване на организма и намаляване на теглото с около 500 гр.

Лунната диета помага на организма да използва напълно запасите си от ензими, които са необходими за смилането на храната и усвояването на хранителните вещества. За да бъде максимално ефективна, тя трябва да се спазва 4 пъти в месеца - по един ден за всяка седмица и фаза на Луната. По време на всяка една от посочените фази, в рамките на 24 часа се приемат вода, зелен чай, пресни плодови и зеленчукови сокове.

Ако гладуването цели 24 часа ви се струва невъзможно, можете отначало да го правите само по пълнолуние веднъж месечно, като след известно време добавите и новолунието и останалите междинни фази.

24 часова лунна диета, лунна диета при пълнолуние и новолуние или тридневна лунна диета, всяка една от тях, съобразена с фазите на Луната, може да ви помогне за регулиране и поддържане на теглото, за пречистване и освежаване на организма или за повдигане на тонуса.

Лунна диета за август 2018

4 август 2018 - 21:19:13 ч. - последна четвърт

11 август 2018 - 12:58:49 ч. - новолуние

18 август 2018 - 10:49:47 ч. - първа четвърт

26 август 2018 - 14:57:26 ч. - пълнолуние
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама