Нова книга, посветена на Ейми Уайнхаус (СНИМКИ)

18:20, 13 авг 18 / Култура 25 1406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ейми Уанхаус такава, каквато малцина са я виждали - без обичайния й висок кок и сценични дрехи, рядко гримирана, усмихната и без наркотици около себе си. Подобни кадри събира албумът Amy Winehouse, излязъл наскоро от издателство Taschen.

Снимка 373051

Снимките са на младия фотограф Блейк Ууд, който едва 22-годишен започва да прави портрети на певицата на и извън сцената. Двамата са изключително близки и това е причината да видим живота на покойната Ейми в годините след успеха на албума й Back to Black.

Снимка 373052

От концертни изпълнения в Париж през репетиции в домашното й студио в Камдън, Лондон до дългата им обща ваканция в Сейнт Лусиа - албумът с 85 цветни и чернобели фотографии е визуален дневник на ежедневието на една от най-талантливите съвременни джаз певици.

Снимка 373053

Блейк Ууд изчаква да минат години след смъртта й, преди да реши да покаже снимките си на света. "Осъзнах, че някои неща трябва да бъдат показани. По време на живота си тя толкова често беше третирана зле от медиите. Това е начинът ми да продължа да се боря за нея," казва фотографът не без емоция.

Снимка 373049

"Ейми имаше толкова много лица. Сякаш е осем различни човека, които обаче живеят заедно и всичките те са тя," казва Ууд. Най-любопитни са именно снимките му от Сейнт Лусиа, където Ейми прекарва половин година, за да се изчисти от хероина. На корицата на книгата е именно снимка от острова, на която Ейми язди кон по плажа с почти царско достолепие.

Снимка 373054

Текстът към снимките е дело на Нанси Джо Сейлс, журналист на Vanity Fair и The Guardian.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама