Топлото време продължава и във вторник

07:30, 14 авг 18 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във вторник отново ще е слънчево. След обяд над по-голямата част от страната ще се появи висока облачност, над югозападните райони и средна, но само на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури в страната ще са между 30 до 35 градуса, в София - около 29 градуса. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за средното за август и през деня ще се задържи почти без промяна.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с висока, а над масивите от Югозападна България и средна облачност и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 24 градуса, на 2000 м - около 17 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево с до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са в интервал до 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През следващите дни ще остане предимно слънчево, със слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще се повишат с още градус-два.

По-значителни временни увеличения на облачността ще има с наближаването на почивните дни в края на седмицата. Тогава и температурите леко ще се понижават. В събота само на отделни места в Западна България е възможно да превали и прегърми. В неделя и понеделник вероятността за краткотрайни валежи с гръмотевици на повече места е по-голяма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама