Григор Димитров запази петата си позиция в света

12:50, 13 авг 18 / Спорт 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров запази петата си позиция в световната ранглиста преди турнира в Синсинати, където обаче има да защитава 1000 точки след миналогодишната си титла. Той е само със 165 точки повече от шестия в подреждането Кевин Андерсън, който отстрани българина на четвъртфиналите в Торонто.

Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал се отказа от участие в турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Синсинати (САЩ). 32-годишният испанец има проблеми със своята физическа форма и предпочита да не играе в надпреварата в щата Охайо.

"Съжалявам да обявя, че пропускам турнира в Синсинати тази година. Сега искам да се погрижа за моето тяло, няма друга причина за решението ми. Благодаря на организаторите, че разбират положението, в което се намирам", заяви испанският тенисист, който спечели 80-ата титла в своята кариера. Това се случи в Торонто след победа в два сета срещу Стефанос Циципас.

Рафаел Надал беше потенциален съперник на Григор за четвъртфиналите на турнира. Българинът е поставен под номер пет в основната схема и ще започне директно от втори кръг, където негов съперник ще бъде победителят от двубоя между Миша Зверев и Дамир Джумхур. При евентуален успех Димитров почти сигурно ще се изправи срещу шампиона от "Уимбълдън" Новак Джокович.

Роджър Федерер ще бъде поставен под номер едно в схемата в Синсинаги след отказването на Надал.

Турнирът в Охайо е подготовка за Откритото първенство на САЩ, което започва на 27-ми август в Ню Йорк.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама