Топмодел на "Виктория сикрет" разкри, че страда от сериозна болест

16:40, 13 авг 18 / Свят 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чаровният супермодел от Португалия Сара Сампайо сподели на феновете си, че страда от психически проблем, който засяга ежедневието й.

Сара прави признанието в личния си профил в Instagram като отговор на въпрос, отправен от неин фен, свързан с грижата за веждите й.

"Опитвам се да не ги докосвам, но за съжаление страдам от трихотиломания и ги дърпам. Затова остават много празни места по тях, които запълвам с молив за вежди", заявява в отговора си 27-годишният модел.

Трихотиломания е заболяване, което е свързано с неконтролируемо желание за скубане на косми от тялото.

След изявлението си Сара получава десетки съобщения от свои последователи, които страдат от същото заболяване.

Сампайо описа опита си с разстройството, което й се появило на 15-годишна възраст. Тогава тя започнала да изтръгва миглите си. След това започва да издърпва и веждите си. "Епизодите са много по-лоши, когато съм под много стрес или когато не правя нищо - като гледане на телевизия или четене на книга".

Хубавицата подчерта, че другите страдащи от трихотиломания трябва да говорят с лекарите си, преди да започнат някакво лечение.

"Това е разстройство, което хората не могат просто да спрат, но проявата на разбиране и любезността могат да помогнат", пише Сампайо.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама