Надал продължава към Финалите на световния тур

15:45, 11 авг 18 / Спорт 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният номер 1 Рафаел Надал се превърна в първия тенисист, класирал се за Финалите на световния тур в Лондон, след като се класира за полуфиналите на Мастърса в Торонто.

Тази нощ испанският тенисист победи Марин Чилич в три сета, за да продължи напред на Роджърс Къп, като по този начин си осигури участие в престижния заключителен турнир за 14-та поредна година. „Да се класирам за Финалите 14 поредни пъти е страхотно за мен“, сподели левичарят от Майорка, който обаче нито веднъж не е печелил надпреварата, в която участват осемте най-добри тенисисти през сезона.

За момента сигурни за участие в Лондон този ноември изглеждат Александър Зверев и Роджър Федерер, а Хуан Мартин дел Потро, Новак Джокович, Марин Чилич, Доминик Тийм и Кевин Андерсън също заемат позиции, които дават право на участие в британската столица.

Шампионът от миналата година Григор Димитров ще се изкачи до 13-та позиция в надпреварата след достигането на четвъртфиналите в Торонто, но за момента е на цели 1400 точки от последното място, даващо право на участие на Финалите, информира БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама