Започна фестивал на тангото в Буенос Айрес

16:35, 10 авг 18 / Свят 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фестивал на тангото и световен шампионат по този танц започна в Буенос Айрес, съобщава БТА, цитирайки ТАСС. Във фестивала ще участват над 2000 танцьори, музиканти и певци от Аржентина и други страни.

Стартът на фестивала и шампионата бе даден с концерт на известния изпълнител на бандонеон и композитор Нестор Маркони в културния център "Усина дел арте" в аржентинската столица. Маркони изпълни своя композиция на танго под акомпанимента на оркестър.

В "Усина дел арте" беше открита изложбата "Танцьори на танго" на аржентинската фотографка Нора Лесано с десетки черно-бели портрети на танцьори на различна възраст и с различна националност, специално позирали за проекта в студиото на Лесано.

Световният шампионат по танго се провежда в две категории - салонно и сценично танго. Салонното се изразява в класическия стил на танца от миналия век, с характерни бавни движения, включващи всички основни стъпки. Салонният стил традиционно е противопоставян на постановъчния сценичен и се отличава с виртуозна техника, зрелищност и акробатични номера.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама