Мъжете, които искат да станат бащи, трябва да носят широки долни гащи

19:10, 10 авг 18 / Любопитно 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъжете, които искат да станат бащи, трябва да носят широки долни гащи, а не тясно бельо, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес и БТА. Това стимулира производството на сперматозоиди.

Изследването потвърждава отдавнашни подозрения - колкото повече "дишат" тестисите, толкова по-добре функционират.

Мъжете, които носят широки долни гащи, са с по-висока концентрация на сперматозоиди в сравнение с носещите тясно бельо, отбелязват авторите на изследването. Заключенията им са въз основа на направени между 2003 г. и 2017 г. спермограми на над 650 мъже.

"Става въпрос за първото подобно изследване, което не акцентира върху качеството на спермата и взема предвид данни за редица индикатори за функционирането й, като репродуктивни хормони и увреждания на ДНК", обясняват учените.

Участниците в изследването са посочили какво бельо носят най-често. Петдесет и три на сто от тях заявили, че носят широки долни гащи, а останалите - по-тясно бельо (къси боксерки или слипове). След като били взети под внимание други фактори, които могат да повлияят върху качеството на спермата - здравословно състояние, ниво на физическа активност, тютюнопушене, се оказало, че носещите широки долни гащи са с 33 на сто повече мобилни сперматозоиди.

Мъжете, които носят по-тясно бельо, секретират повече фоликулостимулиращ хормон, който стимулира производството на сперма. Онези, които носят намаляващо производството на сперма по-тясно бельо, вероятно изпращат сигнали до мозъците си да се увеличат нивата на въпросния хормон, за да се стимулира производството на сперма. Нужни са обаче допълнителни изследвания, за да се потвърди тази хипотеза.

Резултатите от изследването са публикувани в Human Reproduction.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама