Медведев сравни новите санкции с обявяване на икономическа война

11:30, 10 авг 18 / Свят 25 868 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-нататъшното усилване на икономическите санкции срещу Русия може да бъде определено като обявяване на икономическа война, заяви министър-председателят на Руската Федерация Дмитрий Медведев, съобщава ТАСС и БГНЕС.

Според руския премиер на тази война трябва да бъде даден икономически, политически или друг вид отговор.

„Не бих искал да коментирам бъдещи санкции. Мога да кажа обаче едно: ако последва нещо от сорта на забрана за дейността на банки или за използване на тази или онази валута, то това съвсем директно може да се нарече обявяване на икономическа война. На тази война трябва да се отговори — с икономически методи, с политически методи, а при необходимост и с други методи. И това нашите американски приятели трябва да разбират“, заяви Медведев в отговор на журналистически въпрос за това как евентуални бъдещи санкции биха повлияли на икономиката на Русия.

Медведев напомни, че санкции срещу Москва многократно са били налагани и през съветския период. „През последните сто години нашата страна съществува в условия на постоянен санкционен натиск. По каква причина се прави това? За да премахнат Русия като конкурент на международното поле“, допълни министър-председателят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама