Ето кой закла ЦСКА

23:31, 09 авг 18 / Спорт 25 750 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Белгийският рефер Барт Вертентен се превърна в главно действащо лице на мача между ЦСКА и Копенхаген. Съдията отсъди пресилен червен картон на Божидар Чорбаджийски. Вертентен пресилено декорира в жълто и Ангел Лясков, който направи своя дебют на европейската сцена с ЦСКА. 

След като реферът остави “червените” с десет човека, той даде нов ход на срещата, в която съдийската бригада вече бе отсъдила спорно в редица ситуации. Така, например, нелепата засада през първото полувреме, която спря опасна атака на тима на Нестор Ел Маестро.

Дори дузпата, отсъдена за нарушение на Десподов, бе дискусионна.

Съдийската бригада бе изведена от терена с полиция по време на почивката и след края на мача.

Кой е Вертентен?

Паралелно със старта на съдийската си кариера белгиецът започва работа като рентгенолог по време на медицинското си обучение. Става популярен като най-младия рефер в първото ниво на белгийския футбол. Така бива забелязан от УЕФА, която иска да даде шанс на млади съдии по време на евротурнирите.

В интервюта палачът на ЦСКА твърди, че развива лидерските си качества и умението да не се управлява от емоции. Медицината пък му помага да разбере доколко фаулиран играч е наистина сериозно пострадал.

И въпреки очакванията на българската публика - Барт Вертентен е фотографиран по време на официални събития в родината си в дамска компания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама