Стоянка Мутафова събира арт елита за „70 години на сцена“

18:20, 09 авг 18 / Култура 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Едни от най-големите звезди на киното, театъра и музиката ще се съберат на една сцена, за да се поклонят пред неуморния талант на голямата Стоянка Мутафова. Госпожа „Стихийно бедствие“ ще хване диригентската палка на големия юбилей-спектакъл в нейна чест, с който ще отбележи „70 години на сцена“.

Грандиозното събитие ще се състои навръх рождения ден на легендарната актриса – 2 февруари 2019 г. в Зала 1 на НДК.

Билетите за събитието, организирано от продуцентска къща “Ажур Пико” и “Артишок”, вече са продажба на цени между 20 и 70 лв


С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес. "Кралицата на българската комедия", както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли, първата, от които изиграна през далечната 1945 г., когато се превъплъщава в прислужница в пиеса на Молиер. Завършва класическа филология в Софийския университет и Държавна театрална школа в София. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а следващите 7 години е в Народния театър. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър “Алеко Константинов”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама