Столетницата като в гангстерски рап клип

11:11, 07 авг 18 25 Topnovini Автор: Topnovini

Всяка седмица напоследък започва с някаква странна изненада откъм лявото политическо пространство в България. Не дават на журналистите време дъх да си поемат.

Започнаха със сбирката на Бузлуджа – когато в понеделник всички отидохме на работа, ни чакаха новини, клипове, снимки, танцуващи и щракащи с пръсти партийни лидери, бира и кебапчета, балкански фолк, възгласи: „Мачкай, Корнелия“, въобще селски събор с „Визия за България“. После боклук по пътя, боклук на върха, въобще – мазало. Мазало откъм послания, откъм обратна връзка с електората (части от който открито пред медиите си заявиха, че без оркестър там няма за какво въобще да ходят). 

Мина се една седмица и „ново двайсет“ – зам.-шеф на общински съвет от БСП е арестуван и екстрадиран – имал отношение към бандата на Очите, криел го, пък вкъщи си имал и цял арсенал. От БСП се разграничиха от него… 

Има си хас – след толкова приказки за „шайки“, окрали държавата, да не се разграничат от някой, който май бил крадец… 

И после – още един гаф: пред цяла България, пред камерата на bTV, общинският съветник от БСП в Бургас Чанко Мирчев признава, че арестуваният Бенчо Бенчев е стабилен дарител на Столетницата и е дарявал десетки хиляди (смешното тук е, че той се опита да „смекчи“ удара, обяснявайки, че не е дарявал стотици хиляди, а само едни десетки хиляди…). 

Това е притеснително по толкова много начини, че човек се чуди откъде да започне. Ще обърнем внимание на най-основните. Първо, най-най-първо: Бенчев не фигурира в списъците на дарителите. На такова дарителство му се казва „под масата“ в такъв случай. Второ: какво трябва да значи „десетки хиляди“? Всяко лице има право да прави дарение до 10 000 лв. 

Сега (и поне за известно време ще си бъде така) при търсене на Корнелия Нинова или БСП, Google автоматично предлага свързани новини за Митьо Очите. Честито, Нинова, честито БСП! 

Но, като се замисли човек, това май е чудесен ИМИДЖОВ ход! Чудите се как ли? Много просто. Явно Столетницата иска да привлече младите. Как ще го направи ли? Като си навъди Бенчо Бенчевци с бентлита, пистолети, автомати и пачки. Обръщат поглед социалистите към най-модерното – гангстерския рап, така любим на младите. Към кадрите на МВР от тараша на бенчевата къща сложете две мацки по бански и имате гангстерски рап клип. 

БСП удариха в земята всички БГ рап звезди, пеещи за гангстерски живот, парадиращи с луксозни коли, които не са техни, с фалшиви пачки и оръжия-реквизит. При БСП-общинския съветник няма реквизит, всичко си е истинско. 

А БСП се разграничиха от него…

Целият коментар вижте тук