Пет продукта, които могат да заменят месото

15:00, 11 авг 18 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Все повече хора съзнателно изключват месото от менюто си по различни причини. Остава въпросът, с какво може да заместим месото в хранителния ни режим, за да компенсираме липсата на протеин и необходимите аминокиселини.

Ето няколко зеленчукови алтернатива,  подбрани от Агрозона, които съдържат достатъчно протеини:

Kарфиол

Карфиолът може напълно да замести месото в менюто, въпреки че това изглежда невероятно на пръв поглед. Според уникалния си състав този продукт е най-близко до протеиновото съдържание на месото и съдържа подобни аминокиселини. В азиатските страни често слагат карфиол като заместител на пилешкото месо.

Tофу

Сирене тофу от соево мляко. Продуктът вече е популярно в tofuцял свят. Той съдържа соев протеин, който напълно замества месото. Освен това е много приятно на вкус. Особено добре тофу се комбинира с риба, освен това може да замени мляното месо в тестените изделия.

Патладжан

Приятната текстура на този зеленчук може да замени месото в блюдото ни. Благодарение на неутралността на вкуса, може да бъде приготвен по различни начини и да разнообрази всяко ястие. Патладжанът съдържа много витамини и минерали, ето защо е и подходящ да се консумира при диети и хранителни ограничения.

Грах

Отличен източник на витамини. Малките зелени зрънца съдържат растителен протеин, който може да замести животното. Въпреки малкото си количество протеин от грахово зърно се spirulina водораслоабсорбира добре от човешкото тяло. И броят на ястия, които включват грах, огромна сума – от банални картофено пюре до котлети и десерти.

Спирулина

Спирулина е била използвана в храненето на човека от древни времена. Тя е източник на витамини, полиненаситени мастни киселини, антиоксиданти, макро и микроелементи. Спирулина съдържа 65% смилаем протеин. Най-често водораслите се добавят към напитки – сокове или шейкове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама