Българските кайсии са на свършване на пазара

18:00, 04 авг 18 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската стока по пазарите се увеличи доста, както скача и нейното качество. Нашият домат е един от най-хубавите в света. Същевременно реколтата от българските кайсии тази година доста бързо свърши. Това коментира  председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища Владимир Иванов.

„Имаме една тенденция, която е нормална за сезона. Общо взето следваме тенденциите от 2017 година. Равнищата на цените са съпоставими“, обясни специалистът.

По думите му тази година се очертава доста добра реколтата. „Но към момента наблюдаваме  неблагоприятни климатични условия, които доведоха до това, че в крайна сметка задържаме цени и равнища от миналата година. Има и недобри очаквания вследствие на лошото време“, посочи още Иванов пред Новини.бг.

Същевременно тази година е трета поредна, в която у нас има тенденция в масовото производство и буквално преобладава българското. „Българските кайсии тази година ядохме и те бяха много хубави, но доста бързо свърши реколтата. Дъждовете и климатът са виновни изцяло за това. Селското стопанство все пак е завод на открито и това може да се получи, с природата доста трудно човек може да се бори“, обясни експертът.

По думите му ябълките и сливите са с доста добри реколти. Относно прасковите обаче има опасност, тъй като са застрашени от доста болести.

От друга страна розовите домати на пазара са предимно български и има достатъчно количество. „Самият пазар и потребител е започнал повече да изисква по-качествено производство“, обясни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама