Защо не трябва да се отказваме напълно от сладкото

14:30, 05 авг 18 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руски учени са посочили най-вредните видове сладкиши. Оказва се, че не всички продукти са еднакво вредни, но има някои, които задължително трябва да избягваме.

Това е задължително за малките деца и възрастните хора. При тях консумирането на захар трябва да се ограничи до минимум. Това обаче не означава съвсем да се откажат от това удоволствие. Въпреки това има някои сладкиши, които е изключено да се консумират.

Според диетоложката Екатерина Александрова не всички сладкарски изделия са класифицирани като вредни. Най-голямо количество вредни вещества обаче се съдържа в типично детските сладки, тъй като производителите се опитват да примамят хлапетата с ярки цветове.

"Те съдържат неестествени химически съставки", обяснява експертът. По думите ѝ бисквитките и вафлите също са далеч от полезните сладкиши. Обикновено те са направени с маргарин и съдържат вредни транс мазнини (които причини заболявания, включително рак).

Диетологът посочва, че по-възрастните хора трябва да ограничат своя прием на сладко. Но напълно да се откажат от вкусотиите също не си струва, защото те има по-добри свойства на антидепресант, а с възрастта хората стават по-податливи на тъга. Малко количество сладко може да поддържа човек в добро настроение, пише Zdave.to.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама