Луис Хамилтън спечели сензационната ГП на Германия

21:00, 22 юли 18 / Спорт 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След проблеми в квалификацията Луис Хамилтън стартира от 14-та позиция в състезанието на пистата Хехенхайм. С много добре преценен ритъм той успя да направи цели 41 обиколки с един комплект гуми, което му осигури стратегическо предимство пред съперниците му.

В последните 20 обиколки на пистата започна да вали дъжд с променлив интензитет и условията станаха силно непостоянни. Повечето пилоти останаха на трасето с гуми за суха настилка, включително и безапелационния лидер Себастиян Фетел с Ферари. Четирикратният световен шампион и водещ пилот на Ферари допусна нехарактерна пилотска грешка във влизането за 13-ти завой в т.нар. зона Стадиона и отпадна от състезанието.

В последните обиколки Хамилтън бе атакуван от съотборника си Валтери Ботас, който имаше много по-нови гуми, но отборът нареди да се запазят позициите. Трети финишира Кими Райконен с Ферари.

С победата си в Германия Луис Хамилтън излиза начело в шампионата при пилотите със 188 точки, пред Себастиан Фетел със 171 и Кими Райконен със 131. Следващият старт е за Голямата Награда на Унгария на пистата Хунгароринг от 27 до 29 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама