Българче е било ранено при покушение над мафиот в Калабрия?

13:15, 22 юли 18 / Свят 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетгодишно българско момче е ранено по време на стрелба по представител на калабрийската мафия Ндрангета, съобщиха италианските медии, цитирани от "24 часа". Двама мъже застреляли на място 39-годишния Фабио Джузепе Джофре в притежавания от него имот в Семинара, Калабрия. С него по това време обаче се намирало и детето на живеещи наблизо българи.
 
Детето било ранено в корема, но не е с опасност за живота. Откарано е в болницата на Реджо Калабрия. Не е ясна причината, поради която момчето е било в къщата, това се изяснява от следователи.

Разследващите нямат съмнение, че става въпрос за убийство от мафиотски тип. След като стреляли, стрелците се отдалечили пеша, минавайки през полето близо до къщата.
 
Разследването се води от Дирекцията Антимафия в Реджо Калабрия, която заедно с прокуратурата на Палми се опитва да разгадае дали става въпрос за нападение в средите на Ндрангета от Семинара, или пък за отмъщение срещу Джофре, свързан с едноименния клан.

Преди пет месеца в къща на Джузепе Джофре бил намерен оръжеен арсенал от седем крадени пушки. Джузепе бил арестуван през февруари, но вече бил пуснат на свобода. Отишъл в имота си в Семинара, където трябвало да се погрижи за животните в помещенията отвън. Именно в този момент бил придружаван от българското дете.
 
Следователите не дават подробности за родителите на детето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама