Звезден рожденик: Селена Гомес

11:29, 22 юли 18 / Любопитно 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува американската актриса и певица Селена Гомес и навършва 26 години!

Селена Гомес е родена на 22 юли 1992-а година в Гранд Прери, Тексас, САЩ, където отраства. Баща ѝ се казва Рикардо Гомес, а майка ѝ е бившата актриса Аманда „Манди“ Корнет. Гомес е кръстена на певицата Селена, която умира три години след раждането на Гомес. Бащата на Селена е от мексикански произход, а майка ѝ, която е осиновена, има италиански корени.

Първата й появя в ефир е на 26 октомври 2007-а година по радио Дисни. Има кафяви очи и естествено къдрава кафява коса. Започва актьорската си кариера, когато е в 5-ти клас.

Селена започва кариерата си през 1999-а година, когато е само на седем години. Тя участва шоуто Барни и приятели и там изпълнява ролята на Джиана. След това следват няколко по-малки роли в Spy Kids 3-D: Game Over и телевизионните филми Walker, Texas Ranger: Trial By Fire.
През 2004-а година Дисни провеждат национален кастинг и така откриват Селена. Започва като гостуваща звезда в „Лудориите на Зак и Коди“, а по-късно и в „Хана Монтана“ в периодична роля през сезони 2 и 3.

В началото на 2007-а година получава ролята на Алекс Русо в сериала на Дисни „Магьосниците от Уейвърли Плейс“. През 2009-а участва и във филм по сериала, който има рекорден брой зрители на премиерата си, около 11.5 милиона.

Там тя играе средното дете на семейство Русо - Алекс.Във филма баща й е италианец а майка й мексиканка.Той е магьосник ,но майка й не е. Затова само едно от трите им деца може да остане магьосник. Има по-голям брат - Джъстин и по-малък - Макс. Тя е най-непослушна от трите деца и всички мислят, че магьосник ще остане Джъстин, защото той си учи уроците и следва съветите на баща си. А Алекс не го слуша и винаги се забърква в някаква каша заради магия. Но брат й винаги поправя нещата!

Селена се среща с певеца Ник Джонас през 2008-а година, а през 2009-а има връзка с актьора Тейлър Лаутнър. Гомес се среща с певеца Джъстин Бийбър в периода 2009-2014, като двойката се събира и разделя няколко пъти.

Певицата обявява, че страда от лупус. Болестта е установена в периода между 2012-а година и началото на 2014-а година.

На 14 септември 2017-а година Селена съобщава чрез Instagram, че се е оттеглила от публични събития през последните няколко месеца, защото е претърпяла бъбречна трансплантация – присаден ѝ е бъбрек от най-добрата ѝ приятелка, актрисата Франсия Райса.

В началото на 2017-а година Гомес започва връзка с канадския певец The Weeknd, но се разделят през октомври същата година.

Малко след раздялата ѝ с The Weeknd отново се събира с Джъстин Бийбър през 2018-а година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама