ГЕРБ: Корнелия Нинова дава указания за провокации

17:23, 21 юли 18 / Политика 25 1302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес от ГЕРБ разпространиха видеоклип, който уличава лидера на БСП Корнелия Нинова в организация на напрежението в село Шарково.

„От 19 юли едно лице, което е един от най-активните организатори на провокациите в Шарково, е пуснал видео. Този човек се Тодор Атанасов. Като влезете в неговия профил във „Фейсбук”, ще видите това видео”, отбеляза Антон Тодоров по време на извънреден брифинг.

„Този човек казва, че Корнелия Нинова им дава ясно разписан „екшън план” какво да правят, за да възпрепятстват полицията. Корнелия Нинова беше в много активен телефонен обмен, макар и седейки в една каручка по чехли. Тя беше в с. Шарково и контролираше всичко това активно”, сподели още Тодоров, цитиран от bTV.

От ГЕРБ питат дали Нинова е комуникирала с този човек. В зависимост от нейния отговор вероятно ще бъде подаден и сигнал до прокуратурата:

„Тя трябва да отговори на следните въпроси – познава ли този човек, Тодор Атанасов, и общувала ли е с него във времето, в което самата тя присъстваше в Странджа? Поддържала ли е контакти с други хора от групите, които организираха провокации в Странджа, и с хора, които отидоха там с луксозни автомобили и възпрепятстваха органите да си свършат работата? Давала ли е задачи на организаторите как да действат”, попита Тома Биков.

От ГЕРБ се интересуват още дали тази акция има „финансова обосновка”.

Във видеото Атанасов споменава, че по нареждане на Корнелия Нинова никой не бива да напуска Шарково, където хората протестират. Авторът изглежда близък с червената шефка, тъй като се е похвалил със снимки в профила си, прегърнал Нинова.

Малко по-късно от партията изпратиха и самото видео, което бе изтрито от профила на Атанасов след пресконференцията:

Видеото, заради което днес ПП ГЕРБ даде пресконференция и което ни кара да си зададем въпроса дали председателят на БСП Корнелия Нинова дава указания за провокации в с. Шарково, беше изтрито от „Фейсбук“ минути след края на пресконференцията. Дали това е случайно съвпадение или показва гузна съвест оставяме на вас да прецените.

За ваше улеснение ви изпращаме скрийншот, доказващ, че въпросното видео е публикувано от „Фейсбук“ профила на Тодор Атанасов. Прилагаме и съдържанието на самия клип, който ние предварително бяхме свалили, защото очаквахме той да бъде изтрит.

Скрийншот от видеото с инструкции

Междувременно видеото вече се разпространява из други страници в социалната мрежа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама