Лични данни на 1,5 млн. души са откраднати след хакерска атака в Сингапур

11:15, 21 юли 18 / Свят 25 825 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Личните данни на милион и половина души в Сингапур са откраднати. Хакери са проникнали в здравната система на страната и са изтеглили лични пациентски досиета, включително и данни за лекaрствата, които пие премиерът.Фейсбук прекрати достъпа до мрежата на американска компания, заради съмнение за неправомерно събиране и използване на лични данни.

Най-зловредната хакерска атака, в резултата на което са откраднати данните на милион и половина души - така и властта, и медиите в Сингапур, определиха нападението срещу здравно-осигурителната система на островната държава. Здравният министър лично се извини на пострадалите, съобщава БНТ.

При нападението са изтекли медицински данни, картони, рецепти, епикризи за периода началото на май 2015 до началото на юли тази година. Все още не е ясно кой стои зад атаката, но специалисти коментират, че тя е била добре планирана и акуратно изпълнена. В профила си във Фейсбук премиерът на страната Лий написа, че не е ясно каква точно информация са очаквали да открият хакерите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама