Разкриха подробности за шофьорите, блъснали паркирани коли в София

16:45, 20 юли 18 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зам.-шефът на СДВР Антон Златанов определи като "изключително нагли" двата случая с шофьори без книжки, които блъснаха паркирани коли в столицата през последното денонощие.
 
В четвъртък таксиметров шофьор блъсна няколко паркирани автомобили на бул. "Ломско шосе" при гонка с полицията, а през нощта друг водач удари седем паркирани коли в района на ъгъла на улиците "Кирил Дрангов" и "Калотина" в квартал "Надежда". И двамата шофьори са били без книжки, и двамата отказали да бъдат тествани за алкохол и наркотици. Шофьорите са задържани от полицията.

„Единият е таксиметровият шофьор, който блъсна 8 коли. Наш служител го е видял да се движи нелогично, на зиг-заг, със спукана гума. Той подава сигнал на колегите си, те го спират. В момента, в те му проверяват документите, водачът решава да даде газ и да избяга със спуканата гума, при което удря 8 автомобила. В последствие е задържан, отказва проби за алкохол и наркотици и буйства. Сега служебно ще му бъде взета кръв, за да бъде тестван за наркотици, тъй като за алкохол вече е минало времето“, допълни той.

„При другия случай, колеги са се опитали да спрат водач на автомобил, той не се подчинява и се опитва да избяга. Включват се и други патрули. Преди да го застигнат той удря други 7 автомобила, които са паркирали. Отново е имало съпротива и е задържан в районното. И двамата водачи са лъхали на алкохол. И за двамата е образувано досъдебно производство“, заяви още Златанов.

Началникът на отдел „Разследване“ към СДВР комисар Стойно Цветков допълни, че мъжът, което е управлявало таксиметровата кола и е блъснал други 8 автомобила, не е собственик на таксито. По думите му автомобилът не е и собственост на компанията, с която е бил обозначен.

„Случаите предстои да бъдат докладвани при наблюдаващите прокурори. Водачът, управлявал таксиметровия автомобил, е лишен от правоуправление през 2017 година за пореден отказ да даде проби за алкохол и наркотици. Другият водач е заявил, че през 2017 година е изгубил книжката си и не си е извадил нова, поради което аз приемам, че и той е неправоспособен водач“, допълни още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама