В Мездра разкриват услугата "Кризисен център"

18:00, 21 юли 18 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


"Кризисен център" е новата услуга, която ще бъде разкрита в Мездра. В него ще бъдат настанявани жени и деца, пострадали от домашно насилие и майки с деца.

Проектът за Кризисен център на фондация „Бъдеще и надежда“, в партньорство с Община Мездра, бе сред десетте одобрени проекта за предоставяне на социални услуги и спечели финансиране от Фонд „Социална закрила“ на Министерство на труда и социалната политика. За реализиране на дейностите са отпуснати 21 757,87 лв.

Ползите от този проект са безспорни, тъй като услугата „Кризисен център“ е една от най-слабо предоставяните социални услуги в страната. Центърът ще може да обслужва нуждаещите се жени, деца и майки с деца от цялата област и страната, съобщават от пресслужбата на Община Мездра..

Средствата ще бъдат използвани предимно за обучение на персонала и доброволците и оперативна дейност на екипа; за популяризиране на услугата сред заинтересованите страни, както и за привличане на доброволци. В създадения център чрез 24-часов непрекъснат денонощен режим ще се осъществява подкрепяща, преодоляваща изолация и стимулираща социалната адаптация дейност.

Социалната услуга „Кризисен център“ в Мездра ще получи издръжка от държавния бюджет и след приключване на проекта, уверяват от ръководството на Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама