„Първият човек“ открива кинофеста във Венеция

16:20, 19 юли 18 / Култура 25 917 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С филма „Първият човек“, посветен на астронавта Нийл Армстронг, ще стартира кинофестивалът във Венеция.

Червеният килим за престижния форум ще бъде разпънат на 29 август, а изборът на лентата не е случаен. Режисурата е поверена на Деймиън Шазел, а в главната роля влиза холивудската звезда Раян Гослинг – в същите позиции те представиха отличника на „Оскар“-ите през 2016 г. - „Ла Ла Ленд“, който откри кинофеста на венецианската лагуна тогава.

„Първият човек“ е базиран върху едноименната книга на професора по история Джеймс Р. Хенсън и се фокусира върху живота на знаменития астронавт и семейството му в периода между 1961 г. и 1969 г., когато тече най-усилената подготовка и изпълнението на мисията до Луната. Във филма главна роля има и актриста Клеър Фой, известна най-вече като кралица Елизабет II от сериала „Короната“. С участие в продукцията се разписват още Пабло Шрайбър, Кайл Чандлър, Джон Бърнтал и други. Очаква се филмът да излезе на голям екран през октомври.

Пълната програма на кинофестивала във Венеция ще бъде представена в Рим на 25 юли. Международното жури ще бъде оглавено от мексиканския режисьор Гилермо дел Торо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама