БСП: Имаме първото потвърждение, че сделката за ЧЕЗ е незаконна

15:35, 19 юли 18 / Политика 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Откакто избухна скандалът с ЧЕЗ ПГ на БСП последователно и аргументирано изразяваме съмнение, че тази сделка не отговаря на българските закони. Днес имаме първото потвърждение за това”, заяви народният представител от „БСП за България“ Крум Зарков. Той коментира решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която забрани придобиването на контрол от страна на „Инерком“ върху ЧЕЗ.

От БСП поздравиха КЗК за решението, което те определят като навременно. „То доказа, че много от аргументите ни, по които спорихме, са били верни. То показва, че противопоставянето на подобен род сделки има смисъл и води до резултатите“, смята Зарков.

Той призова и другите органи, които са сезирани заради сделката, да извършат проверки и да излязат със съответните решения. От опозицията настояват още правителството да заяви позиция дали държавата ни има интерес от участие в този ключов за страната ни сектор.

Крум Зарков обърна внимание и на отказа на енергийния министър Теменужка Петкова и председателя на ресорната парламентарна комисия Делян Добрев да коментират темата с аргумента, че КЗК е независим орган.

„Те имат своето основание. Решенията на регулаторите и в още по голяма степен на съда се изпълняват. От ГЕРБ биха могли да признаят, че съмнения, които бяха очевидни за много хора и които бяха изказвани от нас, се потвърждават“, допълни депутатът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама