Антимонополната комисия забрани на „Инерком“ да купи „ЧЕЗ България“ (ОБНОВЕНА)

13:35, 19 юли 18 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (КЗК) зaбpaни пpидoбивaнeтo нa ĸoнтpoл oт cтpaнa нa "Инepĸoм Бългapия" въpxy aĸтивитe нa чeшĸoтo дpyжecтвo ЧEЗ в Бългapия, cъoбщиxa от антимонополната комисия.

Сделката беше обсъждана от временна комисия в парламента, която излезе със специален доклад за това. Решението на КЗК не е окончателно и може да бъде обжалвано в съда.

Изненадани сме от решението на Комисията за защита на конкуренцията да забрани концентрацията между "Инерком България" ЕАД и дружествата от групата на ЧЕЗ в България". 

"Инерком България" ЕАД внимателно ще анализира мотивите за решението на Регулатора и в следващите дни ще обявим както нашето становище във връзка със забраната, така и последващите действия, които компанията ни ще предприеме.

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да коментира решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за спиране на продажбата на ЧЕЗ, както и те никога не са коментирали нашите решения. Това заяви председателят на регулатора Иван Иванов в парламента.

„КЗК е уважаван, независим регулаторен орган с ясно разписани компетентности. Той е изложил своите мотиви върху 28 страници, с които тепърва ще се запознаем”, каза Иванов.

„Нека видим как ще се случат нещата, в момента има решение на КЗК с незабавно изпълнение”, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама