Зимните олимпийски игри в Пекин със седем нови дисциплини

15:50, 19 юли 18 / Спорт 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седем нови дисциплини ще бъдат включени в Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г., което ще насърчи участието на повече жени атлети.

Изпълнителният съвет на Международния олимпийски комитет (МОК) одобри добавянето на женски единични състезания по бобслей и свободен стил биг еър, както и по шорттрек смесена щафета, смесени отбори при ски скоковете, ски акробатиката и сноуборда.

Добавянето на тези нови спортове за игрите в Пекин през 2022 г. отразява постоянния ни ангажимент да направим програмата на олимпийските игри по-млада и балансирана в полово отношение.", каза директорът на МОК Кит Макконъл.

На Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г. ще участват повече жени атлети в сравнение с други зимни олимпиади, като квотата за тях е увеличена от 41% на 45,44%.

В сряда Изпълнителният комитет на МОК одобри и програмата за състезанията в Токио през 2020 г. Бе направено и предложение на игрите в Париж през 2024 г. да бъдат добавени нови спортове, които ще бъдат одобрени на заседанието на МОК през 2019 г., а квотите за тях финализирани през декември 2020 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама