Закупуването на патрулен кораб подкрепено от всички политически сили без ВОЛЯ

11:25, 19 юли 18 / Политика 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проектът за купуване на патрулен кораб за Военноморските сили бе подкрепен единодушно от всички политически сили в Народното събрание, без партия "Воля". Парламентаристите от другите партии подкрепиха инвестиционния разход от 984 млн. лева за придобиването на два кораба. 

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви: "Направено е всичко възможно проектът да се случи".  Критиките му от 2016 година, че ще се стигне до един участник, са се оправдали: "Но това, че аз 2016 година тука съм се изказал против, е факт, само че две години по-късно ми се наложи като министър на отбраната този проект заварен да го довърша, и аз направих всичко възможно този проект да се случи", предаде БНР.

Славчо Велков от БСП коментира защо ще подкрепят проекта: "Реализирането на проекта е национален приоритет и е част от модернизацията на Българската армия".

Константин Попов от ГЕРБ добави, че опасността за корупционни схеми е сведена до минимум: "Самият проект дава значителна гъвкавост, възможност за избор. Искаме да предотвратим евентуално корупция".

Единствено партия "Воля" гласува против закупуването на многофункционални модулни патрулни кораби за Военноморските сили. Според депутатите от "Воля" за пореден път при гласуване за разпределяне на големи държавни средства се сформира коалицията управляващи – ДПС – БСП. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама