Луксозен цветен пътеводител показва планински маршрути за заети хора

20:10, 19 юли 18 / Любопитно 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-новият пътеводител за планински туризъм в България „През пет планини. Пътеводител за Е4 в България” е предназначен за заети хора, тъй като всеки от етапите може да бъде изминат в рамките на ден или уикенд.

Луксозното цветно издание е плод на случайно запознанство в планинарски форум преди цели 11 години между журналиста и автор на книгата „Истории за планини и хора” Ива Петрони и финансиста Димитър Алексов, чиято страст е фотографията.

Двамата описват подробно и фотографират в 13 етапа изминаването на българската отсечка от международния планински маршрут Е4, давайки полезна информация както за начинаещи, така и за по-опитни любители на планинския туризъм.

Разгледаните отсечки през петте планини – Витоша-Верила-Рила-Пирин-Славянка, минават, както покрай популярни туристически дестинации като Черни връх, Седемте рилски езера, Мальовица, Вихрен, Кончето и Тевно езеро, така и през слабо посещавани, но също толкова вълшебни места като труднодостъпния връх Капатник и сякаш извадената от приказките земя между хижите „Предел“ и „Яворов“.

Освен ценна информация за продължителността на преходите в часове и степените на трудност, нощувките, транспортните схеми, културно-историческите забележителности и природните резервати, в книгата са публикувани и легенди за всяка от местностите, както и забавни авторски текстове на Ива Петрони, в които тя разказва как протича изминаването на всеки един от посочените етапи по маршрута Е4 в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама