„Милан” се изправя срещу „Левски” в чест на Гунди

10:50, 19 юли 18 / Спорт 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианският гранд „Милан” пристига у нас за двубой с „Левски” в чест на Гунди. Приятелската среща ще се играе на стадион „Васил Левски” на 11 август, съобщиха за bTV организаторите от Moko Solution.

„Милан” е носител на 7 трофея от Шампионската лига. Освен това е 18-кратен шампион на и 5-кратен носител на Купата на Италия. Двубоят ще отбележи 75-ата годишнина от рождението на легендата на „Левски” Георги Аспарухов-Гунди.

С „Милан” е свързан и един от най-ярките моменти в кариерата на славния нападател, загинал в катастрофа през 1972 г., но останал завинаги в сърцата на привържениците. През 1967 г. двата тима играят 1/16-финал в турнира на носителите на национални купи. „Левски” губи с 1:5 в първия двубой, а във втория достига до престижно равенство 1:1 пред 50 000 зрители на „Васил Левски”.

Талантът на тарана в „синьо”, който отбелязва и двата гола, не остава незабелязан от щаба на „Милан”, които му предлагат договор срещу 5 млн. долара. Гунди обаче отказва с думи, останали в „синята” митология: „Има една страна България, в която има един отбор „Левски”. Може и да не сте го чували, но в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!“.

Половин век по-късно „Милан” отново ще гостува на националния стадион. Грандът заменя първоначално обявения съперник на „сините“ – „Бока Хуниорс”. Закупените билети с дата 19 август 2018 г. важат без презаверка за двубоя между „Левски” и „Милан” на 11 август 2018 г. Цените на пропуските са от 9,57 до 194,30 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама