1500 души протестираха в Москва срещу пенсионната реформа

08:20, 19 юли 18 / Свят 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Политически активисти и граждани на Москва излязоха по улиците на руската столица, за да изразят недоволството си от одобрена пенсионна реформа. Правителството предвижда да увеличи възрастта за пенсиониране при мъжете от 60 на 65 години, а на жените - от 55 г. на 63 г. Въпреки дъжда митингът събра около 1500 души.

Протестът се проведе в парка "Соколники" с разрешението на властите. Нарушения на реда нямаше. Протест се проведе и в Санкт Петербург.

"За първи път в живота си очаквам митинг. Аз съм много възмутена от реформата, която ще приложат. И реших вместо да прекарам времето си в Ютюб, да дойда и да изразя своята позиция - аз съм против пенсионната реформа", споделя Анна Бариянина, жителка на Москва, цитирана от БНТ.

"Не искам да удължават моята младост. Искам да взема това, което съм заработил. Работих и плащах пенсионни осигуровки. А сега се оказва, че няма да мога да използвам това", казва Олег Коваленко, жител на Москва.

Целта на реформата е да се справи с проблема със застаряването на населението и слабия икономически растеж. Според проучвания обаче този ход е понижил одобрението за президента Владимир Путин, което от 75% вече е паднало на 69 на сто.
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама