Румен Радев и Мая Манолова с най-висок рейтинг сред политиците

15:35, 18 юли 18 / Политика 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С най-висок рейтинг сред политиците остава президентът Румен Радев - 61,3% доверие и 31,2% - недоверие. Той е следван от омбудсмана Мая Манолова, в която доверието е 58,2 на сто, а недоверието е 30,9 на сто. Това сочат данните на Центъра за анализи и маркетинг на политическите нагласи след края на европредседателството.
 
 На трета позиция е
кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Доверието в нея е 42,5, а недоверието е 40,3 на сто.
 
Четвърти е премиерът
Бойко Борисов, доверието в когото е 41,6 процента, а недоверието - 51,8 на сто. На пета позиция е вицепрезидентът Илияна Йотова с доверие от 40,9 на сто и недоверие - 48,1 на сто.

Веднага след първата петица е поставен и шоуменът Слави Трифонов, който е включен в рейтинга заради непрекъснатите информации, че ще се включи в политиката. В него имат доверие 38% от анкетираните, а недоверието към него е 48,8 на сто.

В
дъното на рейтинговата скала са поставени представителите на "Старата десница" - Христо Иванов, Румен Христов, Божидар Лукарски и Атанас Атанасов.

Традиционно най-голямо недоверие събира лидерът на ДПС. Мустафа Карадайъ има недоверие от 75,2%, а доверието в него е 12,3 на сто. На втора позиция в отрицателната класация е лидерът на "Атака" Волен Сидеров с недоверие от 72,9 на сто. На трета позиция отново е представител на Обединените патриоти - вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който е с недоверие от 69%, при доверие 15,5 на сто.

Н
яма сериозни промени при политическите нагласи между юли и февруари, когато е било предходното изследване. Води ГЕРБ, следван от БСП и ДПС. Има лек спад от около два процента при ГЕРБ и БСП, но дистанцията между двете формации се запазва около четири процента. ДПС качва сериозно резултата си от 5,1% на 8,2 на сто, което се възприема като връщане на хората, които са били отклонени към партията на Лютви Местан.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама