Внучката на Мандела: Хари и Меган са блестящ пример за младите

15:40, 18 юли 18 / Свят 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Херцогът и херцогинята на Съсекс се срещнаха със Замасвази Дламини-Мандела, внучка на Нелсън Мандела. Срещата се състоя при откриването на изложба, отбелязваща 100-годишнината от рождението на Мандела. Изложбата проследява живота и кариерата на бившия държавен глава на Южна Африка.

Внучката на бореца за свобода каза, че е чест Хари и Меган да посетят събитието, като тя нарече двойката "блестящ пример за младите" заради решението им да подкрепят справедливостта и честността, пише BBC.

Херцозите получават покана заради благотворитителната работа на принца в Южна Африка.

През 2008 г. принц Хари посети килията на Мандела на остров Робен, където той е бил затворен в продължение на 18 години, тогава също се запознал с вдовицата на Нелсън - Граса Макел.

Бившият посланик на Южна Африка г-жа Дламини Мандела описа изложбата, илюстрираща живота на Мандела от активист до президент като изключително важна. 

На откриването на изложбата присъства и Андрю Млангени, бивш затворник, лежал заедно с Мандела, който се пошегува, че няма да измие ръката си с месеци след ръкостискането с Хари и Меган.

Това е първият път, в който, изложбата обиколила света, е показана в Обединеното кралство, където ще бъде отворена за посещение до 19 август. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама