Пет неща, които не трябва да правите рано сутрин

20:00, 18 юли 18 / Любопитно 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Алармата звъни, скачаме от леглото, изпиваме чаша кафе, мислим какви са задачите, които ни предстоят през деня. Ако началото на деня ни е изпълнено с напрежение и стрес, то и тялото и умът ще са в напрегнато състояние.

Ето 5 неща, които не бива да правите рано сутрин.

Да си вземате горещ душ

Повечето хора си вземат горещ душ рано сутрин, но това е грешно, тъй като горещата вода отпуска мускулите и може да ви се доспи. Горещият душ може също да изсуши кожата ви.

Най-добре е сутрин да си вземате хладен душ. Той ще ви освежи и ще стимулира мозъчната ви активност.

Да си ровите в телефона

Ако започнете още след събуждането си да ровите в социалните мрежи, може да загубите много от ценното си време и дори да закъснеете за работа или за училище.

Да си избирате какво да облечете

Повечето хора са свикнали сутрин да си избират дрехите, които да облекат. Това също е свързано със загубата на ценно време. Най-добре е още от вечерта да си изберете облеклото за следващия ден. А и така може ида си поспите няколко минути повече.

Да подремнете още малко

Сутрин е, алармата ви звъни, но вие решавате да я спрете и да си подремнете още пет минутки. Но точно по този начин мнозина са се успивали. Може за закъснеете за работа и това ще ви причини допълнителен стрес.

Не спускайте щорите и завесите

Много хора обичат да се събуждат в по-тъмна стая, но това не е правилно. Ако не оставяте щорите спуснати, ранната слънчева светлина ще ви събуди и ободри.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама