Историята на Фалун Дафа е увековечена в изложба

12:20, 18 юли 18 / Култура 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иложба „Изкуството на Джън-Шан-Жен” може да се види в столичната галерия „България“ в едноименния концертен комплекс на ул. „Бенковски“ до 22 юли. Международната експозиция е създадена през 2004 г. и досега е обиколила повече от 900 града в общо 50 държави.

Тя е била в Европейския парламент в Брюксел, в парламента на Обединеното кралство и в Камарата на представителите на САЩ. У нас първо бе представена в Балчик, а след това в Добрич, Бургас, Пловдив, Варна, Стара Загора. Крайна спирка на реалистичните картини е столичната галерия „България“. Системата Фалун Дафа е създадена през 1992 г. от учителя И Хондзи. Само за няколко години тази духовна практика събира над 70 милиона последователи. 

Творбите в експозицията изобразяват трудностите, перипетиите, пролените кръв и сълзи на китайските последователи. Нарисувани с маслени бои и акварел, те са създадени в стил неоренесанс. Някои от тях са вдъхновени от фотографии, други – от реални случки. Трите добродетели, на които учат, са Истинност, Доброта и Търпение. Те надхвърлят ограниченията на времето и пространството, културата, религията, политиката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама