Звезден рожденик: Вин Дизел

09:20, 18 юли 18 / Любопитно 25 1207 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актьорът Вин Дизел и навършва 51 години!

Вин Дизел е американски актьор, сценарист, режисьор и продуцент.

Вин Дизел е роден като Марк Синклеър Винсънт на 18 юли 1967 г. в Ню Йорк. Баща му е преподавател по театрално майсторство. Майка му е астроложка. Истинското му име е Винсент, но той не обича да говори за живота си преди киното. За да направи първия си филм „Multi-Facial“ през 1994 година, той напуска колежа и става актьор в Кан. Точно там през 1995 г. е забелязан от режисьора Стивън Спилбърг. Това запознанство дава възможност на Вин да бъде нает за продукцията Спасяването на редник Райън, която дава висок старт на кариерата му.

Не познава биологичния си баща. Знае от майка си, астроложката Делора, че той има много разностранен произход: Африко-Американски, италиански и вероятно Кубински. „Винаги съм знаел по-малко отколкото искам“, споделя той. Въпросът за неговия произход е неясен и заради неговия брат-близнак Пол (в момента продуцент), защото той е с руса коса и сини очи. В училище, Марк е преживявал криза относно неговата самоиндентификация и себеутвърждаване, защото не се е вписвал в нито една от групичките. По случайност, той намерил свое признание, когато на 7 години заедно със свои приятели влезли с взлом във Манхатънския театър, вандалствали и се смеели. След като преживели своя детски рай във този театър, когато изведнъж едра жена се появила на сцената под светлината на прожектор. Убедени, че тя ще се обади в полицията, децата замръзнали от ужас. Но вместо това, тя подала на всеки един от тях по един сценарии и известна сума пари с думите: " Ако вие, момчета, искате да играете тук, идвайте всеки ден в 4 часа. Ето ви 20 $ за седмицата. Научете си репликите. Жената се казвала Кристал Фийлд, артистичен директор на театъра, и отдадена на развитието на актьори от ниски социални прослойки и малцинства. Тя е тази, която директно е повлияла на бъдещото развитие на Марк. Той идвал всеки ден в 4 часа и започнал да се обучава „Тогава за пръв път накарах цяла зала да се смее“ си спомня звездата „без да бъда изпратен в офиса на декана“. Вероятно и по-важно е, че на него му харесало да се превъплъщава в различни роли „Разбрах че има нещо освежаващо във това, личността му да е напълно ясна“.

Дизел също е и основател на компаниите OneRace Films и Tigon Studios. Дизел се отличава с гола глава, мускулесто тяло и дълбок баритонов глас. Марк също така е изучавал бойно изкуство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама