Учителите в страната приключиха оценяването на учебници и учебни комплекти

14:15, 17 юли 18 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учителите в страната приключиха оценяването на проектите на учебници и учебни комплекти за трети клас, на учебници за седми и девети клас, на учебни комплекти по чужд език за нива А1 и В1 от Европейската езикова рамка, както и на учебници за пети клас по испански и италиански език. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Общата оценка "Приложим в практиката" са получили 60 проекта за трети клас, четири за пети клас, 91 за седми клас, 79 за девети клас и 44 по чужд език за нивата А1 и B1. Предстои те да бъдат одобрени със заповеди на министъра на образованието и науката. Списъкът с утвърдените учебници и учебни комплекти ще бъде публикуван в рубриката "Учебници" в официалната страница на Министерството на образованието и науката.

Общите оценки са били представени днес пред вносителите на проектите. Тези, чиито варианти са одобрени, трябва да подадат заявление в МОН за разпространение в училищата в страната за следващата учебна година.

В официалната страница на министерството ще бъде публикуван и график на дейностите за осигуряване на учебници и учебни комплекти за безвъзмездно ползване от учениците от трети, пети и седми клас. Към графика ще бъде приложен и образец на заявки за необходимите количества.

Безплатните учебници за учениците до седми клас се избират от учителите, които преподават по съответния учебен предмет, след съгласуване с Обществения съвет. Учебниците, учебните комплекти и помагалата, които не се предоставят безвъзмездно, също се избират от учителите, които преподават в паралелката по съответния учебен предмет или модул, поясняват от МОН.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама